Le Grand Charles

Sopremas hovudkontor: 
et svært prestisjefylt prosjekt

Stift bekjentskap med 'Le Grand Charles' 

Sopremas hovedkontor i Strasbourg, Frankrike, benevnes som Le Grand Charles. Bygningen er navngitt etter Charles Geisen, som grunnla Soprema og er oldefar til vår nåværende administrerende direktør, Pierre-Étienne Bindschedler.  

Med blant annet toppmoderne isolasjonssystemer og bærekraftige løsninger, slik som et genialt blått tak for oppsamling av vann, terrasser fylt med planter, og en geotermisk varmepumpe, legger Le Grand Charles vekt på- og viser omfattende kunnskap og ekspertise innen bærekraftig konstruksjon. Bygningen har et hyggelig arbeidsmiljø. Målet er å forbedre både velværet og arbeidsgleden til våre ansatte.

Le Grand Charles i 4 farger

For dette prosjektet var arkitekten spesielt oppmerksom på fremtidssikre takmaterialer ved å inkorporere flere innovative løsninger.

Blått tak

Det blå taket fremmer biologisk mangfold i tillegg til å gi anledning til regnvannhøsting. Det reduserer flomrisikoen betydelig og fjerner mye av belastningen for kloakk- og avløpssystemene. Dessuten kan det oppsamlede regnvannet brukes senere, for eksempel under lange tørkeperioder. For slike blått tak-bruksområder, har Soprema designet et tynt, men trykkbestandig taktekkingssystem som varer i flere tiår

Gult tak

Soprema satser tungt på fornybare, lokale energikilder som ikke forurenser luft eller jord. Derfor er det gule taket tilegnet solenergi, og inneholder ikke mindre enn 83 solcellepaneler. Takket være det robuste flerlags-impregneringssystemet med høy punkteringsstyrke og utmerket bæreevne, vil det gule taket vare minst 30 år.

Grønt tak

Vi forvandlet Le Grand Charles’ kontorets terrasser til grønne tak for å stimulere til revegetering, fremme biologisk mangfold og redusere urban varmeøyeffekt. Vi fylte opp over 400 kvadratmeter med veksthus, forsterket takstrukturen med et rotbestandig bituminøst system med to lag, som gjennomsnittlig varer i 40 år.

Rødt tak

Og til sist: Det røde taket er for rekreasjonsområdet, med velvære som en av Sopremas høyeste prioriteter. Vi kan tilby padeltennis og squashbaner for våre ansatte, en fotballbane, ettyrkisk bad (hammam), og et treningsstudio. Vi har ekspertise i å legge heller og fliser på tak, noe som kommer spesielt godt med for slike røde tak.

Le Grand Charles i tall

6000m2 med plass til 270 kolleger

400m2 med natur

12.170 planter og busker

17 grønne terrasser

400m2 med idrettsfasiliteter

100m2 for sykkelparkering

Menneskene kommer først

Humankapital er vår viktigste ressurs. Derfor ønsker Le Grand Charles å inspirere mennesker, og bidra til at de kan koble av mens det kan bli en interessant dynamikk blant kolleger.

Positiv innvirkning på miljøet

Hovedkontoret er et laboratorium hvor det oppstår innovative ideer om bærekraftig konstruksjon, om implementering av fornybare energikilder og styrking av biologisk mangfold.

“Le Grand Charles viser ansatte og partnere hva vi har oppnådd sammen. Vi har dem å takke for alt. Men bygningen symboliserer også ambisjonene våre. Den er en plass for personlig utvikling, der vi forbereder Soprema på ytterligere vekst og fremtidige utfordringer.”

Pierre-Étienne Bindschedler, administrerende direktør i Soprema

Sopremas forpliktelser

Fokus på mennesker

Le Grand Charles har som mål å være en målestokk for kvalitet og komfort på arbeidsplassen.

Våre 270 ansatte har mye rom for personlig og faglig utvikling. Med en størrelse på 6000 m2, inneholder kontoret en restaurant på 700 m2 med plass til 300 personer, samt masse muligheter til rekreasjon, idrett og avkobling.

Sirkulærøkonomi

Vi jobber i lag med lokale leverandører og partnere når det er mulig.

Soprema deltar i CLES-prosjektet. Vi har som mål å finne et bærekraftig (lav innvirkning) og trygt formål for den tomme byggegrunnen i Port du Rhin. Vi ønsker å samarbeide med lokale entreprenørfirmaer, og lete etter sirkulære løsninger sammen med fellesskapet. Vi prøver alltid å lage nye bygninger som skal gli harmonisk inn i omgivelsene.

Bygning for fremitiden

Hovedkontoret vårt har en imponerende miljøprestasjon.

En kraftig geotermisk varmepumpe tar seg av all oppvarming og luftkondisjonering i Le Grand Charles. Vi samler regnvann til husholdningsbruk, mens uteområder med vannfinesser, trær, og grønne tak fremmer biologisk mangfold.

En 10 000 år gammel mammut

Hos Soprema foretrekker vi å forberede oss på fremtiden, samt å skape den, men vi har også en rik historie å se tilbake på. Den historien er symbolisert ved en 10 000 år gammel mammut (også kalt Le Grand Charles) som er utstilt i hovedkontoret. Akkurat som bærekraftambisjonene våre, er mammuten alt annet enn liten. 3,04 m høy, og skjelettet (som er 80 % originalt) har to støttenner som hver er 2,74 meter lange . Til sammen veier støttenneneikke mindre enn 160 kg.

Le Grand Charles' arkitektur gjenspeiler Sopremas ambisjoner

Fortsette å bli større uten å skade miljøet: det er utfordringen som moderne bedrifter står overfor i dag. Vi støtter fullt ut en sirkulær og grønn fremtid, og denne visjonen gjenspeiles i arkitekturen til Le Grand Charles. Ved å inkorporere funksjonelle tak og terrasser, gir vi så mye som mulig av plassen vi opptar tilbake til naturen.

Alle som går inn i kontorlokalene våre, ser med det samme hva Soprema står for, hvilke løsninger vi kan gi, og hvor ekspertisen vår ligger. Le Grand Charles er et nikk til fortiden, men med blikk for fremtiden også. Det viser samtidig fagkunnskapen og erfaringen vi har skaffet oss i løpet av de foregående 115 år, og fungerer som visittkort og referanse for nye prosjekter.

Dele Sopremas hovudkontor: Le Grand Charles | SOPREMA Norge