Isolasjon

SOPREMA tilbyr et bredt utvalg av høykvalitetsisolasjon for hele bygningskroppen. Vi har isolasjonsmaterialene du trenger til ditt prosjekt, fra nybygg til renovering!

Hvorfor er det viktig med god isolasjon?

I dagens byggebransje er fremtidsrettet isolasjon normen. I tillegg til å bidra til en behagelig innetemperatur, er god isolasjon også viktig for å holde energiforbruket nede, noe som i sin tur bidrar til lavere oppvarmingskostnader. Med andre ord er et isolasjonsmateriale av høy kvalitet bra for både miljøet og lommeboken din.

Hvilke lover og forskrifter gjelder for varmeisolasjon?

Boverket (BBR) stiller krav til isolasjonsgraden i en bygning. For å bestemme isolasjonsgraden må du beregne den gjennomsnittlige varmegjennomgangskoeffisienten (Um). Man begynner med å finne U-verdien for hver bygningsdel og multipliserer deretter den resulterende verdien med bygningsdelens areal. I neste trinn legger man sammen alle verdiene for alle bygningsdelene sammen med summen av bygningens kuldebroer, og til slutt dividerer man den resulterende verdien med bygningens omsluttende areal (Aom). Enheten for Um er W/m2K.

Oppnå et mer komfortabelt bomiljø

Kravene til godkjent lydisolasjon er lavere enn for varmeisolasjon, men det betyr ikke at lydisolasjon er mindre viktig og kan være avgjørende for beboernes komfort i boligen. God lydisolasjon reduserer risikoen for at naboer blir forstyrret av hverandre eller at forstyrrende støy utenfra påvirker boligen negativt.

XPS-isolasjon

Et populært isolasjonsmateriale som er 100 % resirkulerbart. Det har enestående energieffektivitet, er fuktbestandig og har høy trykkfasthet. Det egner seg også som isolasjon for omvendte tak.

EPS-isolasjon

Styrofoam er et lett materiale som er trygt å håndtere og finnes i ulike trykkfastheter. Det er også enkelt å resirkulere.

PIR-isolering

Et materiale med svært lav lambdaverdi og høy varmemotstand. PIR er lett, og det trengs bare et tynt lag for å oppnå utmerket varmeisolasjon. Perfekt for tynne vegger!

Mineralull

Et billig isolasjonsmateriale laget av glass- eller steinull. En populær bygningsisolasjon som både er fuktsikker og ubrennbar, og som med sin porøse struktur også fungerer som lydisolasjon.

Isolasjon for sirkulær konstruksjon

Grunnlaget for sirkulær bygging er at alle byggematerialer skal ha en sporbar opprinnelse, helt ned til de minste bestanddelene. Etter bruk må materialet kunne skilles fra hverandre for å kunne gjenbrukes i produksjonssyklusen. Dette gjelder også for isolasjonsmaterialer, selv om ikke alle isolasjonsmaterialer egner seg for sirkulær bygging. Et materiale som oppfyller alle kravene, er XPS, som produseres ved hjelp av en klimavennlig CO2-teknologi og kan resirkuleres fullt ut etter endt levetid.

Vedlikehold og inspeksjon

En ting er å ta smarte valg og være forsiktig når du isolerer, men for å unngå problemer med isolasjonen bør du jevnlig utføre periodisk vedlikehold av taket på boligen din. Ved å inspisere taket med jevne mellomrom kan du fikse eventuelle problemer før det er for sent, og forhindre at isolasjonsmaterialet blir

StrasbourgStrasbourg

SOPREMA

Allt du behöver inom tätskikt och isolering på ett och samma ställe

Dele Isolasjon| SOPREMA Norge