Grønt tak

Grønne tak er veldig populære. Spesielt i byer blir det naturlige elementet verdsatt. Tenker du på å installere et grønt tak? Da bør du ta hensyn til noen avgjørende faktorer for å sikre at det grønne taket ditt er av høyeste kvalitet.

Bitumen er også et utmerket alternativ for grønne tak, som har blitt et stadig mer populært taktekkingsalternativ på grunn av sine fordeler.

Et grønt tak reduserer blant annet energiforbruket takket være de isolerende egenskapene, og det forbedrer også luftkvaliteten i omgivelsene.

Typer grønne tak

SOPREMA tilbyr vanntettingssystemer som inkluderer beskyttelse mot rotinntrengning. I vårt sortiment finner du disse produktene under navnet SOPRALENE GARDEN, som består av SBS-modifisert bitumen. Vi har også lagt til "JARDIN" etter produktnavnet på andre produkter i sortimentet vårt som egner seg for grønne tak. Du kan velge mellom to typer tak:

Intensivt grønt tak

Krever det samme vedlikeholdet som en vanlig hage. Vegetasjonen kan bestå av urter, gress og til og med trær.

Extensivt grønt tak

Hvis du vil ha et tak som krever mindre vedlikehold, bør du velge et ekstensivt grønt tak. Vegetasjonen på disse takene består av moser, gress og bredbladede planter.

Det finnes både fordeler og ulemper med grønne takkonstruksjoner. For å oppnå best mulig resultat er det derfor en rekke viktige faktorer du bør ta hensyn til før du går i gang med å legge et grønt tak.

Se hvordan våre impregneringsprodukter brukes ved montering av sedumtak her.

Grønne tak og solcellepaneler, den perfekte kombinasjonen

De viktigste faktorene ved installasjon av grønne tak

Skap ekstra plass på taket

Annelunds Tak

Et prosjekt med grønne tak

Referenser

Annelunds Tak

Grønt tak

Dele Grønt tak | SOPREMA Norge